ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το ποδόσφαιρο λέει «Όχι στο bullying» (video)

Το ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να πει «Όχι στο bullying» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2015 Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη. Ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου αποτέλεσε για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αφετηρία μιας προσπάθειας να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να στείλει μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία.

Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας 2015, ο ΟΤΕ TV που μεταδίδει τα παιχνίδια της διοργάνωσης και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΕΠΟ, έτσι ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να φτιάξει ένα τείχος απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό.

Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δύναμη. Οι άνθρωποί του μπορούν να βοηθήσουν όλοι μαζί στη γνωστοποίηση και στην αντιμετώπιση του προβλήματος και να σταθούμε όλοι δίπλα στα θύματα, αλλά και στους θύτες του bullying. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν σέβονται όλους, αλλά να μη φοβούνται κανέναν.

Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα εμφανίζεται στις φανέλες των players escorts του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2015, ενώ αντίστοιχα μηνύματα θα υπάρχουν στις φανέλες των παικτών και των διαιτητών.

Τα t-shirts που θα φορούν οι παίκτες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο θα διατεθούν μέσω του  e-shop του «Χαμόγελου του Παιδιού» (http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products) και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα σε όλους μας να προσφέρουμε και οικονομικά σε έναν Οργανισμό που έχει σημαντική δράση κατά του bullying.

Το κοινωνικό μήνυμα του ποδοσφαίρου θα είναι ηχηρό και στην επικοινωνία του θα συμμετάσχουν εκτός από τους παίκτες του Ολυμπιακού και της SKODA Ξάνθης, όλοι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες. Διαιτητές, αξιωματούχοι των ομάδων, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φίλαθλοι και σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που θα βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου ή στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου φορώντας ένα tyvek wristband με κεντρικό μήνυμα «Όχι στο bullying».

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά, ο αγώνας κατά του bullying δεν τελειώνει ποτέ. Καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι και να βάλουμε όλοι γκολ!

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου της ΕΠΟ για την πρωτοβουλία της να αφιερώσει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2015 στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, καθώς επίσης το σχετικό video

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.