ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
10464346_535417953229858_3788620021302419528_n

Το πιο γλυκό κάστρο του κόσμου!

Θα χρειαστείτε:

-500 γραμ. ζάχαρη -250 γραμ. βούτυρο -½ κουταλάκι βανίλια -¼ κουταλάκι αλάτι

-5 αβγά -¼ λίτρου γάλα -450 γραμ. αλεύρι μαλακό -10 γραμ. baking powder – 4 χωνάκια παγωτού – έτοιμη μους σοκολάτα – χρωματιστά ζελέ ή καραμελάκια

 

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Αφήνετε για λίγο το βούτυρο, τα αβγά και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Χτυπάτε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτετε  τη βανίλια και ένα-ένα τα αβγά ανακατεύοντας.
  4. Μετά, το γάλα που το ρίχνετε σιγά-σιγά για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτετε σταδιακά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
  6. Στο τέλος ρίχνετε μέσα τα σπασμένα φουντούκια, τα χοντροκομμένα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
  7. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Είναι έτοιμο όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του  και βγει στεγνό.
  9. Όταν ετοιμαστεί το αφήνετε να κρυώσει και αρχίζετε να χτίζετε το Κάστρο!

10. Ετοιμάζετε μια μους σοκολάτα και με μια οδοντογλυφίδα χαράζετε τα εξωτερικά τούβλα.

11. Για πύργους, χρησιμοποιείτε 4 χωνάκια παγωτού. Διακοσμήστε με μικρά χρωματιστά ζελεδάκια.

 

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.