ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το Πανεπιστήμιο του Τενεσί “απαγόρευσε” τα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές πλησιάζουν, αλλά το Πανεπιστήμιο του Τενεσί βάλθηκε να… απαγορεύσει τα Χριστούγεννα, σε μία προσπάθεια «πολιτικής ορθότητας» που φαίνεται να έχει καταβάλει την πανεπιστημιούπολη.

Το Γραφείο Διαφορετικότητας και Ενταξης του Πανεπιστημίου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα πλάνο δέκα σημείων, για την αποφυγή αναφορών στη θρησκεία, κατά τη διάρκεια των γιορτών, απευθυνόμενο στο προσωπικό της πανεπιστημιούπολης.

Ετσι, είναι επιτρεπτό να «γιορτάσουν και να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις και το ομαδικό ηθικό», αλλά- προειδοποιεί το Γραφείο «βεβαιωθείτε ότι το πάρτι των διακοπών που κάνετε δεν είναι ένα καλυμμένο χριστουγεννιάτικο πάρτι».

Με τις συστάσεις του το Γραφείο «ακυρώνει» μία προς μία τις παραδοσιακές πρακτικές των Χριστουγέννων. Για παράδειγμα, οι κάρτες που θα ανταλλάξει το προσωπικό δεν θα πρέπει να είναι θρησκευτικές. Επίσης, τα τρόφιμα και τα ποτά δεν θα πρέπει να είναι παραδοσιακά. Και βέβαια, απαγορεύεται ο Αγιος Βασίλης. «Αν θέλετε να ανταλλάξετε δώρα, κάντε το σαν ένα αστείο», προτείνεται ακόμη.

Το πλάνο αυτό προκάλεσε αρκετή αναστάτωση στην Πολιτεία, με κάποιους βουλευτές να ζητούν την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου. «Θέλει να αφαιρέσει τον Χριστό από τα Χριστούγεννα», είπε μία εξ αυτών, Μάρσα Μπλάκμπερν, αναφερόμενη στον πρύτανη.

Πάντως, οι φοιτητές πήραν το μέρος του, δημιουργώντας μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο υμνούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.