ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το νησί των καταραμένων δεν υπάρχει μόνο στο σινεμά !

Ενας θρύλος απομακρύνει… τόσο τους ντόπιους, όσο και τους ξένους πλέον, από το νησάκι Γκαϊόλα, που βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης.

Από την δεκαετία του 20 και μετά, όποιος κατοίκησε εκεί καταστράφηκε οικονομικά, ενώ ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογενείας του βρήκε φρικτό θάνατο. Το νησάκι που πλέον αποτελεί κρατική ιδιοκτησία του νομού της Καμπάνια αρχικά ονομαζόταν Εουπλέα, ενώ το σημερινό όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη «cavea» που σημαίνει μικρή σπηλιά, λόγω των πολλών σπηλαίων που υπάρχουν σε αυτό.

ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Στις αρχές του 19ου αιώνα έμενε ένας ερημίτης με το παρατσούκλι «ο μάγιστρος» (άραγε τυχαίο;). Μετά το θάνατό του, στο ένα μέρος του νησιού χτίστηκε μια βίλα, που διατηρείται μέχρι και σήμερα, ενώ το δεύτερο μέρος του νησιού ενώνεται με τη βίλα με μια θολωτή γέφυρα. Ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Ελβετός Hans Braun, ο οποίος και βρέθηκε νεκρός τυλιγμένος σε ένα χαλί, ενώ λίγο καιρό μετά η γυναίκα του βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα. Επόμενος ιδιοκτήτης, ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, που πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στη βίλα. Το ίδιο άσχημο τέλος είχε και ο επόμενος ιδιοκτήτης, ο φαρμακοβιομήχανος Maurice-Yves Sandoz που αυτοκτόνησε κλεισμένος σε ψυχιατρείο της Ελβετίας.

O επόμενος ιδιοκτήτης, ο βαρώνος Paul Karl Langheim, Γερμανός βιομήχανος που δραστηριοποιούνταν στη βιομηχανία του χάλυβα, έχασε όλη του την περιουσία σε διοργανώσεις εορτών και τελικά αυτοκτόνησε.

Επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Gianni Agnelli της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, που είδε πολλά μέλη της οικογένειάς του να πεθαίνουν μετά την αγορά του νησιού.

Ο γιος του αυτοκτόνησε αλλά και ο ανιψιός του πέθανε χτυπημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Τελευταίοι ιδιοκτήτες του στοιχειωμένου νησιού ήταν ο Paul Getty που απήχθη από τον ίδιο του τον εγγονό και ο Gianpasquale Grappone είδε την οικονομική αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει με την εταιρία ασφαλίσεων «Colombo» να καταρρέει.

Newsbomb.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.