ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το κινητό σας «ξέρει» αν πάσχετε από κατάθλιψη

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να αποκαλύψει αν πάσχουμε από κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Medical Internet Research.

Ερευνητές του της Ιατρικής Σχολής «Feinberg» του Πανεπιστημίου «Northwestern» στο Σικάγο ανέλυσαν στοιχεία από 20 γυναίκες και οκτώ άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια, που αφορούσαν την χρήση που έκαναν οι συμμετέχοντες στην συσκευή κινητής τηλεφωνίας, από άποψη χρόνου αλλά και τόπου για δύο εβδομάδες.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν οι συμμετέχοντες με το τηλέφωνό τους, τόσο πιθανότερο ήταν να έχουν κατάθλιψη.

Ο μέσος όρος καθημερινής χρήσης ήταν περίπου 68 λεπτά για αυτούς που πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ για τους μη έχοντες κατάθλιψη ήταν μόλις 17 λεπτά.

«Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο εντοπισμού των ατόμων με συμπτώματα κατάθλιψης και της σοβαρότητάς τους, χωρίς να τους υποβάλλουν σε κουραστικές ερωτήσεις ή άλλες διαδικασίες στις οποίες είναι λιγότερο συνεργάσιμοι. Επιπλέον, οι συσκευές τηλεφωνίας μπορούν να δώσουν στοιχεία χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια από τον χρήστη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Ντέιβιντ Μορ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, όσοι είχαν κατάθλιψη έτειναν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, συγκριτικά με άτομα που δεν είχαν κατάθλιψη.

www.altsantiri.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.