ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το Ισραήλ δεν θα δίνει τους νεκρούς Παλαιστίνιους στις οικογένειές τους για να ταφούν

«Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

«Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε ο Ισραηλινός  υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τα πτώματα των δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών δεν θα παραδίδονται στο εξής στις οικογένειές τους, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση για να καταστείλει τη βία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.

«Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία και υποκίνησης σε δολοφονίες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο τρομοκράτης να μην δοξάζεται αφού έχει διαπράξει μια επίθεση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, τα πτώματα ενδέχεται να ενταφιάζονται σε ειδικά κοιμητήρια για δράστες επιθέσεων «όπως συνέβαινε και στο παρελθόν».

Η απόφαση αυτή ελήφθη, μαζί με άλλα μέτρα, κατά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Η Τρίτη ήταν η φονικότερη ημέρα για τους Ισραηλινούς –με τρεις νεκρούς– από την 1η Οκτωβρίου, οπότε κλιμακώθηκε η βία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κινητοποιήσει τον στρατό που θα περιπολεί μαζί με τους αστυνομικούς στις μεγάλες πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους ενώ η αστυνομία θα μπορεί να στήνει οδοφράγματα γύρω από τις συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι κάτοικοι της οποίας στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Παλαιστίνιοι.

Η τελετή της ταφής είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους. Παλαιότερα γίνονταν συχνά «ανταλλαγές» νεκρών μεταξύ του Ισραήλ από τη μία και της Παλαιστινιακής Αρχής, της Χαμάς ή της λιβανικής Χεζμπολάχ από την άλλη.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.