ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το Ιράκ απαγχόνισε 36 ισλαμιστές για την πολύκροτη σφαγή του Σπάιχερ

Οι αντάρτες του ISIS είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες από τη σφαγή

Τριάντα-έξι άνδρες απαγχονίστηκαν στο Ιράκ για συμμετοχή στην πολύκροτη απαγωγή και σφαγή έως και 1.700 στρατιωτών από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Οι αντάρτες του ISIS είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες από τη σφαγή, όπου εικονίζονται εκατοντάδες ιρακινοί στρατιώτες να βαδίζουν αιχμάλωτοι υπό την απειλή όπλων, να στέκονται μπροστά σε χαντάκια και στη συνέχεια να εκτελούνται.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στη βάση Σπάιχερ, που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τον αμερικανικό στρατό, και σημάδεψε τους πρώτους μήνες αστραπιαίας εξάπλωσης των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ πριν δύο χρόνια.

Ομαδικοί τάφοι με τις σορούς εντοπίστηκαν στην περιοχή ένα χρόνο αργότερα, αφότου οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την περιοχή του Τικρίτ, όταν και συνελήφθησαν οι 36 εκτελεσθέντες.

Τα περισσότερα θύματα ήταν νεαροί σιίτες στρατευμένοι. Η σφαγή κινητοποίησε τη σιιτική κοινότητα του Ιράκ στον αγώνα κατά του ISIS, με σιιτικές πολιτοφυλακές να αναλαμβάνουν έκτοτε ενεργό ρόλο στις μάχες κατά των τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.