ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αμερικανοί επιστήμονες: “Το εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα δεν θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια δεκαετία”

Μπορεί ο Ομπάμα να κάλεσε τους επιστήμονες να παρασκευάσουν ταχύτατα το εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα, όμως οι Αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι δεν θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μία δεκαετία. 
 
Οι Αμερικανοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτατη εξάπλωση του ιού  καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς δυνητικά ο ιός μπορεί να εξελιχθεί σε μία εκρηκτική πανδημία. 
 
Οι ίδιοι πρόσθεσαν επίσης πως, αν και το εμβόλιο κατά του ιού μπορεί να δοκιμαστεί σε δύο χρόνια, η διάθεσή του στο ευρύ κοινό αναμένεται σε δέκα χρόνια.
 
Σε άρθρο τους στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, οι επιστήμονες Ντάνιελ Λούσι και Λόρενς Γκόστιν υπογραμμίζουν ότι, επειδή ο ΠΟΥ απέτυχε να δράσει έγκαιρα στην περίπτωση του ιού Έμπολα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν πολλοί άνθρωποι, φοβούνται κάτι αντίστοιχο και για τον ιό Ζίκα.
 
Ο ιός εντοπίστηκε αρχικά σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου και έλαβε διαστάσεις στη Βραζιλία.Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. O ιός Ζίκα εξαπλώνεται με εκρηκτικό ρυθμό, προειδοποιεί ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας επισημαίνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα τον Φεβρουάριο.

www.pronews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.