ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το Ελληνικό Πρόβλημα – Αίτια και Προοπτική / Ομιλία Γ. Κοντογιώργη

Ενεργοί Πολίτες Ρόδου

 

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, συγγραφέας και διανοητής Γιώργος Κοντογιώργης θα μας μιλήσει, με θέμα:

 

“ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”

 

Ο μαχητικός στο λόγο και στην πράξη διανοητής Γιώργος Κοντογιώργης, αποδίδοντας την πραγματική έννοια σε λέξεις όπως δημοκρατία και αντιπροσώπευση, δικαίωμα και ελευθερία, προσφέρει το γνωσιολογικό οπλοστάσιο με το οποίο ο ακροατής θα αντιληφθεί τις πρωτογενείς αιτίες του Ελληνικού προβλήματος. Η λύση που κατατίθεται, συνίσταται σε ένα συλλογικό πρόταγμα που η κοινωνία των πολιτών θα εναγκαλισθεί όταν συνειδητοποιήσει την τρομακτική ισχύ του εαυτού της.

 

Ο δρ. Γιώργος Κοντογιώργης, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας και ιστορίας στο Παρίσι και διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης του Β’ Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ως π. πρύτανης του Παντείου, συνέδεσε το όνομά του με την μεταρρύθμιση του πανεπιστημιακού συστήματος στις 5 ανώτατες σχολές της χώρας στη δεκαετία του ’80.

 

Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα αποφέροντάς του πλήθος τιμών και διακρίσεων. Ενδεικτικά, υπήρξε εισηγητής της ιδέας και μέλος της διοίκησής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET) που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ένωση  ευρωπαϊκών πανεπιστημίων  με αντικείμενο την πολιτική επιστήμη. Μέλος ελληνικών και ξένων ενώσεων και διεθνών επιστημονικών συμβουλίων. Δίδαξε σε δεκάδες πανεπιστήμια ανά την υφήλιο ενώ εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

Με το κύρος και την αξία της  διεθνούς συνεισφοράς του στην έρευνα και προαγωγή της πολιτικής επιστήμης, ο μαχητικός διανοητής και συγγραφέας Γιώργος Κοντογιώργης συγκροτεί τη δική του σχολή σκέψης που σε ελληνικό επίπεδο αποσαθρώνει το δογματικό αφήγημα της εσπεριόπληκτης εγχώριας διανόησης.

 

Συγγράφει στα Γαλλικά και Ελληνικά ενώ δεκάδες βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο. Έργο ζωής του “Το ελληνικό κοσμοσύστημα”. Μεταξύ των πρόσφατων έργων του “Κομματοκρατία και Δυναστικό κράτος”, “Οι Ολιγάρχες”. 

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Με την ευγενική χορηγία του ΔΟΠΑΡ

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.