ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το αστρονομικό ποσό που πλήρωσε η Google τον χάκερ που αγόρασε το Google.com για 1 λεπτό!

Τον Οκτώβριο, o ερευνητής και πρώην υπάλληλος της Google, Sanmay Ved έγινε πρωτοσέλιδο όταν κατάφερε να αγοράσει το domain «Google.com» για 1 λεπτό!

Τότε η Google αποφάσισε να δώσει στον Ved μια οικονομική ανταμοιβή αλλά ο Ved είχε αρνηθεί να πει ποιο ήταν το πόσο, λέγοντάς στο Business Insider μόνο ότι ήταν «περισσότερα από 10.000 δολάρια».

Μόλις πριν λίγες ημέρες διέρρευσε το ακριβές ποσό της ανταμοιβής του Ved. Αρχικά η Google του προσέφερε 6,006.13 δολ. αλλά στην συνέχεια διπλασίασε το ποσό(!), όταν ο Ved το δώρισε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «Η τέχνη της ζωντανής Ινδίας», σύμφωνα με την Google.

Το σάιτ από το οποίο διέρρευσε η πληροφορία επρόκειτο να μοιραστεί τα αποτελέσματα του προγράμματος γενναιοδωρίας της Google και τα ποσά που πληρώνει τοις μετρητοίς στους χάκερ για την εύρεση ελλείψεων στις υπηρεσίες του γίγαντα αναζήτησης. Η Google λέει ότι καταβλήθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος σε πάνω από 300 χάκερ και ερευνητές ασφάλειας.

Μάλιστα, ο πιο παραγωγικός και επικηρυγμένος κυνηγός bug της Google για το περασμένο έτος, είναι ο Tomasz Bojarski, ο οποίος πήρε βραβείο επειδή βρήκε ένα ελάττωμα ασφαλείας στην διαδικτυακή φόρμα της Google που χρησιμοποιείται για την αναφορά στα κενά ασφαλείας!

www.newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.