ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Τιτανικός τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Ένα από τα αντικείμενα που διασώθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού, είναι το μεσημεριανό menu που σερβιρίστηκε στους επιβάτες της πρώτης θέσης, την προηγούμενη του τραγικού δυστυχήματος που στιγμάτισε την ιστορία του θρυλικού πλοίου.

Αυτό το κομμάτι χαρτί, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία και τα πιάτα του menu της πρώτης θέσης, διασώθηκε από έναν ταξιδιώτη που κατάφερε να επιβιώσει από το μοιραίο χτύπημα του Τιτανικού στο παγόβουνο.

Η ημερομηνία που διακρίνεται είναι η 14η Απριλίου του 1912, δηλαδή πρόκειται για μία καταγραφή του μεσημεριανού της ημέρας ακριβώς πριν το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τις ζωές περίπου 1500 ανθρώπων, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Το 103 χρονών menu επανέρχεται στη δημοσιότητα, καθώς πρόκειται να δημοπρατηθεί online στις 30 Σεπτεμβρίου, μαζί με άλλα αντικείμενα από το ναυάγιο του Τιτανικού, και αναμένεται να πωληθεί για ποσό που μπορεί να ξεπεράσε και τις 70 χιλιάδες δολάρια.

Μερικά από τα πιάτα

Cockie Leekie

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Είναι μια σκοτσέζικη σούπα που αποτελείται από πράσα, κοτόπουλο και ρύζι και καμιά φορά κριθάρι.

Potted shrimps

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Αυτό το πιάτο έχει τις ρίζες του στην Αγγλία και ειδικότερα, στο Lancashire. Είναι ένα πιάτο με κύρια συστατικά τις γαρίδες και το μοσχοκάρυδο. Όλα τα συστατικά συνδυάζονται και σερβίρονται σε ένα μικρό μπολ, με συνοδευτικό ψωμί.

Soused herring

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

…δηλαδή “μεθυσμένη” ρέγκα εμποτισμένη με ένα ήπιο ξύδι τουρσί. Γαλλική λιχουδιά.

Egg a l’ Argenteuil

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Αν και η ονομασία του φαίνεται λαμπερή, η συνταγή και τα υλικά είναι πολύ εύκολα. Στην ουσία πρόκειται για ένα πιάτο με ομελέτα και σπαράγγια.

Galantine of Chicken

Τιτανικός: τι έφαγαν οι επιβάτες τη μέρα πριν το ναυάγιο;

Αυτό το πιάτο έχει τις ρίζες του στη Γαλλία, και πρόκειται για ρολό κρέας κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, γεμιστό, συνήθως, με κιμά.

www.pathfinder.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.