ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τι θα συνέβαινε στον πλανήτη Γη αν η Σελήνη εξαφανιζόταν; [Video]

Τη σημασία του Ήλιου για τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης Γη και όλα όσα περικλείει αυτός, την γνωρίζουμε. Επομένως γνωρίζουμε και τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο Ήλιος έσβηνε ή εξαφανιζόταν με κάποιον τρόπο.

Δεν γνωρίζουμε όμως ποια είναι η σημασία της Σελήνης και τι θα γινόταν στον πλανήτη μας αν κάποια μέρα χανόταν. Τις πιθανές απαντήσεις μας τις παίρνουμε από το βίντεο του Μάικ Ριντόλφι και το Top Trending. Για να εξαφανιστεί η Σελήνη υπάρχουν δύο τρόποι: ο ένας είναι να γίνει μαύρη τρύπα. Μια μαύρη τρύπα κοντά στην Γη θα είχε επιπτώσεις μαγνητικού και βαρυτικού περιεχομένου. Όμως σε βάθος χρόνου δεν θα άλλαζε τίποτα στην επιφάνεια της. Η ακτίνα Schwarzschild εξηγεί τα δεδομένα.

Ο δεύτερος τρόπος για να εξαφανιστεί η Σελήνη θα ήταν απλώς να αλλάξει η πορεία της και να φύγει εντελώς από την ακτίνα της Γης. Η βασικότερη αλλαγή θα ήταν όπως και παραπάνω ότι αν κοιτούσες στον ουρανό, το πιο φωτεινό αντικείμενο θα ήταν η Αφροδίτη, μιας και η Σελήνη που αντανακλά το 12% του ηλιακού φωτός θα είχε απομακρυνθεί.

Επιπλέον, η στάθμη του νερού θα μεγάλωνε, αλλά θα έφτανε απλώς στα επίπεδα που ήταν πριν από κάτι αιώνες, ενώ για τις πρώτες δεκαετίες θα υπήρχαν τεράστια κύματα και τσουνάμι. Σε βάθος χρόνου και πάλι, ο κόσμος θα προσαρμοζόταν και κανείς δεν θα θυμόταν το φεγγάρι.

toratora.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.