ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις νέες φανέλες της Ράγιο Βαγεκάνο;

Η Ράγιο Βαγεκάνο είναι η τρίτη ομάδα της Μαδρίτης. Δεν έχει τα χρήματα της Ρεάλ και της Ατλετίκ, είναι όμως η ομάδα που εκτός από το ποδόσφαιρό, περνάει και άλλα μηνύματα.

Μπορεί να παίζει χρόνια στην primera division, οι περισσότεροι όμως την έμαθαν όταν πριν από λίγους μήνες, η ομάδα παρενέβη και πλήρωσε το χρέος προς τις τράπεζες που είχε μια ηλικιωμένη, για να μην γίνει κατάσχεση του σπιτιού της. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση πλήρωσαν, και η 85χρονη Carmen Martínez Ayudo, έπειτα από 50 χρόνια διαμονής, δεν εκδιώχτηκε από το σπίτι της, που της έπαιρναν οι τράπεζες.

Με έδρα την περιοχής της Μαδρίτης Βαγέχα, θεωρείται η ομάδα της αριστεράς, και της εργατιάς. Η Ράγιο έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες της φανέλες για τη σεζόν που έρχεται.

Παραδοσιακά η φανέλα της μοιάζει με εκείνη της εθνικής ομάδας του Περού. Λευκή φανέλα και μια διαγώνια κόκκινη γραμμή. Φέτος όμως τα χρώματα άλλαξαν. Οι «Βαγέχας» θέλουν να περάσουν πολλά κοινωνικά μηνύματα ανάλογα με το χρώμα της εμφάνισης τους. Έτσι, το κόκκινο είναι για τον καρκίνο. Το πορτοκαλί για τις κινητικές δυσκολίες, το κίτρινο για την κατάθλιψη, το πράσινο για το περιβάλλον, το μπλε για την παιδική κακοποίηση, το ροζ για την ενδοοικογενειακή βία και ολόκληρο το ουράνιο τόξο για την ομοφοβία.

Στο κάτω μέρος της φανέλας είναι μόνιμα γραμμένη η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ με την αγορά κάθε φανέλας, τα 7 ευρώ θα πηγαίνουν σε οργανώσεις κοινωνικής παρέμβασης. 

www.topontiki.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.