ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τι σημαίνει αν δεν “κολλάς” χασμουρητό από τους γύρω σου;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι περισσότεροι ψυχοπαθείς, έχουν λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από το μεταδοτικό χασμουρητό.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Baylor στο Τέξας, μελέτησαν 135 ανθρώπους, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε διάφορα τεστ, τα οποία μετρούσαν τα επίπεδα εγωκεντρισμού, την αντισυμβατική συμπεριφορά και τα επίπεδα συναισθηματικής απάθειάς τους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, παρακολούθησαν διάφορα βίντεο, στα οποία απεικονίζονταν άνθρωποι να κάνουν διάφορους μορφασμούς, συμπεριλαμβανομένου του χασμουρητού.

Τι σημαίνει αν δεν "κολλάς" χασμουρητό από τους γύρω σου;

Όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν πετύχει χαμηλά σκορ στη συναισθηματική απάθεια, βρέθηκαν αντίστοιχα να μην επηρεάζονται από το μεταδοτικό χασμουρητό, με αποτέλεσμα να μην χασμουριούνται και οι ίδιοι. Ο επικεφαλής της μελέτης και διδακτορικός φοιτητής του Baylor, Brian Rundle, δήλωσε, σχετικά, στους Times: “Μία από τις μεγαλύτερες γραμμές των αποδεικτικών στοιχείων είναι ότι το μεταδοτικό χασμουρητό σχετίζεται πολύ με την ενσυναίσθηση”.

Συμπερασματικά, οι επιστήμονες πίσω από τη νέα μελέτη υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερα χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας έχουν οι άνθρωποι, τόσο πιο πιθανό είναι να μην επηρεάζονται από τη “μεταδοτικότητα” του χασμουρητού. Ωστόσο, αν και πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα, δεν σημαίνει ότι αν κάποιες φορές δεν έχετε επηρεαστεί από το μεταδοτικό χασμουρητό, υπάρχει κάτι λάθος με εσάς.

Για καλό και για κακό πάντως, την επόμενη φορά που θα χασμουρηθείτε, ρίξτε μια ματιά στους γύρω σας. Ποτέ δεν ξέρεις…

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.