ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τι παθαίνει μια γυναίκα που κάνει σεξ συνέχεια;

Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ (και όταν λέμε πολύ, εννοούμε πολύ) έχει κάποιες συνέπειες στον οργανισμό της γυναίκας.

Αρχικά δημιουργεί πρόβλημα «υπερφόρτωσης» του νευρικού της συστήματος. Η καθηγήτρια Jennifer Berman, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο εξηγεί: « Η έντονη σεξουαλική διέγερση, η οποία γίνεται μόνιμη συχνά πυκνά, μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος. Ο εγκέφαλος δέχεται άπειρα σήματα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται. Δίνει εντολή να απελευθερωθούν ορμόνες ενώ την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται. Αυτό έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να ζαλιστεί ή και να παρουσιάσει συμπτώματα ναυτίας.»

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στους άνδρες αλλά οι εκδηλώσεις του οργανισμού ομοιάζουν με εκείνες της γρίπης. Δηλαδή η έντονη σεξουαλική διέγερση (και η συνεχόμενη) συνήθως του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός). Οι γιατροί έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει «μετα- οργασμική» νόσο.

sexy002

Αυστραλιανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εντόπισαν επίσης ότι το πολύ σεξ προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, ή μια διάθεση θλίψης. Μια στις 3 γυναίκες σε έρευνα του πανεπιστημίου δήλωσε ότι μετά το σεξ νιώθει λυπημένη και θέλει να κλάψει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες μόλις τελειώσει η πράξει χάνονται και δημιουργούν μια θλίψη.

«Όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο» Η έκφραση – σύμβολο έχει μια βάση. Όπως αποκάλυψαν επιστήμονες από τον διεθνή οργανισμό για τον πονοκέφαλο και δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Medical Practitioners», το πολύ σεξ δημιουργεί ένα ξεχωριστό είδος πονοκεφάλου που ονομάζεται HAS (headaches associated with sexual activity). Η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί συχνά ημικρανίες, και μάλιστα έντονες, μετά το σεξ και τον οργασμό.

invitromagazine.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.