ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έρευνα-σοκ: Τι μπορεί να πάθετε αν παίρνετε συχνά παυσίπονα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει, πως δεν πρέπει να παίρνετε συχνά παυσίπονα και αναλγητικά σκευάσματα.

Νέα έρευνα έδειξε πως όχι μόνο κάνετε τον οργανισμό σας να συνηθίζει, αλλά οι επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης παυσίπονων στην υγεία είναι πολύ σοβαρότερες.

Η παρακεταμόλη που περιέχουν τα πιο γνωστά και διαδεδομένα παυσίπονα, έχει κι άλλες επιπτώσεις στην υγεία μας, εκτός από το να απομακρύνει τον πόνο.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρουν πως όχι μόνο διώχνουν τον πόνο, αλλά και ευχάριστα συναισθήματα, όπως η χαρά!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο, αναφέρουν πως ο κόσμος δεν γνωρίζει οτι μπορούν να επηρεαστούν και τα συναισθήματά τους. Η παρακεταμόλη είναι από τις ουσίες, που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε σκευάσματα και παυσίπονα για χρόνιους πόνους, συνεπώς καταναλώνονται από μεγάλη μάζα του κόσμου.

Εθελοντές στην Πανεπιστημιακή αυτή μελέτη, ανακάλυψαν πως οι χρήστες παρακεταμόλης, ένιωθαν λιγότερο έντονα συναισθήματα, όταν για παράδειγμα τους προέβαλλαν εικόνες από μικρά γατάκια.

Ο επικεφαλής, Geoffrey Durso αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι πιθανώς δεν γνωρίζουν πως επηρεάζονται τα συναισθήματά τους μετά από την χρήση παρακεταμόλης στα παυσίπονα

fimes.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.