ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τί ακριβώς είναι το Pokémon Go που έχει τρελάνει όλον τον κόσμο; [φωτό & βίντεο]

Ένας χαμός ξεκίνησε από την Αμερική με μία νέα εφαρμογή-παιχνίδι για τα smartphones, το Pokemon Go. Άνθρωποι κάθε ηλικίας τριγυρίζουν στους δρόμους της πόλης κοιτώντας το κινητό τους, κάτι που κάνουν ούτως ή άλλως δηλαδή μόνο που τώρα βρίσκονται σε ειδική αποστολή. Η αποστολή τους είναι να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν, είτε αυτά βρίσκονται στο μπάνιο τους, είτε στη μέση του δρόμου, είτε δίπλα σε κάποιον που πίνει ανυποψίαστος τον καφέ του στην αυλή ενός μαγαζιού.

Ti είναι τα Pokemon

Τα Pokemon ήταν το μεγαλύτερο φαινόμενο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας πριν από 20 χρόνια. Ένα RPG παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, στο οποίο ο παίκτης έπρεπε να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει μια σειρά παράξενων πλασμάτων με τη μορφή αλλόκοτων ζώων, κάθε ένα εκ των οποίων είχε και μια υπερδύναμη, να τα εκπαιδεύσει και έπειτα να τα βάλει να παλέψουν με τα Pokemon άλλων παικτών για να κερδίσει πόντους.

Γρήγορα, τα Pokemon έγιναν ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κυκλοφόρησαν σε διάφορες εκδόσεις (Pokemon Red and Blue, Pokemon Yellow, Pokemon Gold and Silver), το 1999 το δημοφιλές παιχνίδι έγινε μια ακόμα πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά animation με την οποία μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά και έπειτα η σειρά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια σειρά ταινιών που έσπασε τα ταμεία -για να μην αναφερθούμε στις κάρτες, τα παιχνίδια και το όλο merchandise των Pokemon, μέχρι και τα τεράστια φεστιβάλ που γίνονταν με αφορμή αυτό.

Τι είναι το Pokemon Go

Είκοσι χρόνια μετά από την, ιστορική πλέον, Pokemania, το Pokemon Go ήρθε για να πραγματοποιήσει αυτό που πάντα ονειρεύονταν όλοι όσοι μεγάλωσαν με τον Pikachu και τον Bulbasaur. Να φέρει τα Pokemon στην πραγματική ζωή. Στο περίπου, τουλάχιστον.

Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του. Οι GPS αισθητήρες του κινητού εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας το Google Maps δημιουργούν ένα «πραγματικό» ταμπλό παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σου -πάντα μέσα από την οθόνη του κινητού σου, φυσικά.

Έτσι, γίνεσαι ο ίδιος παίκτης στην πραγματική ζωή και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι -από το σπίτι και τη δουλειά σου μέχρι οπουδήποτε έξω στην πόλη- το σκηνικό του παιχνιδιού.

Όσο προχωράς στο δρόμο, βλέπεις Pokemon να εμφανίζονται στο χάρτη, ενώ διάφορα σήματα στην οθόνη του κινητού σου δίνουν πληροφορίες για το κυνήγι σου (αν βρίσκεται κάποιο σπάνιο Pokemon κοντά, πόσο μακριά ή κοντά σου είναι το επόμενο Pokemon κλπ). Αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του Pokemon τότε αυτό θα εμφανιστεί μπροστά σου και κάνοντας swipe ρίχνεις την Pokeball για να το αιχμαλωτίσεις -ιδανικά όταν ο χρωματιστός κύκλος που βρίσκεται γύρω του έχει αρχίσει να μικραίνει.

Που μπορεί κάποιος να παίξει το Pokemon Go

Θεωρητικά μπορείτε να παίξετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας, αρκεί να ξοδέψετε κάποια Pokecoins αλλά και πραγματικά λεφτά για να προσελκύσετε τα Pokemon στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σας. Αλλά έτσι χάνεται η όλη διασκέδαση που είναι το κυνήγι των Pokemon έξω στους δρόμους.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.