ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Θωρακίζουν» το Αιγαίο, όχι για παράνομους μετανάστες αλλά για… Τούρκους φυγάδες

Είσαι παράνομος μετανάστης; Τότε μπορείς να περάσεις ελεύθερα στην Ελλάδα. Είσαι Τούρκος φυγάς (είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός υπάλληλος) διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν; Τότε δεν μπορείς να μπεις στη χώρα.

Αυτό είναι το γενικό «σουρεαλιστικό» νόημα που προκύπτει από τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την αποτροπή εισόδου στην χώρα Τούρκων φυγάδων τη στιγμή που μόλις φέτος στο πρώτο 5μηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ έχουν μπει στην χώρα παράνομα 169.271 αλλοδαποί!

Έτσι η «ευαισθησία» του κράτους στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας εξαντλείται στην είσοδο φυγάδων από την Τουρκία και μόνο! .

Όπως έγινε γνωστό μέτρα  για την «αποτελεσματικότερη» επιτήρηση των συνόρων με την Τουρκία λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου ναμηδενιστούν οι πιθανότητες διείσδυσης σε ελληνικό έδαφος Τούρκων  (και όχι βέβαια άλλων αλλοδαπών) οι οποίοι υποτίθεται ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος. Στα μέτρα εντάσσεται και η εντατικοποίηση των περιπολιών μονάδων του Στόλου.

Ενεργό ρόλο στην επιτήρηση διαδραματίζει η πολεμική Αεροπορία, ενώ συνδράμουν μονάδες της Αεροπορίας Στρατού που έχουν μετασταθμεύσει σε νησιά του Αιγαίου -διαθέτοντας θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό ατόμων στη θάλασσα.

Οι δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων εξελίσσονται σε συνεργασία και συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.