ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Θωμάς Σωτρίλλης: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλει ενεργά στην συνεχή καταξίωση και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Στην έναρξη του  16ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου που πραγματοποιείται φέτος από τις 29 Αυγούστου έως και τις  3 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης , παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, του οποίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής,  ξεκίνησε το 2001 και   είναι πλέον θεσμός, μία από τις σημαντικότερες και μοναδικές, ως προς το περιεχόμενό της, μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις, με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου, όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται.

Ο κ. Σωτρίλλης, δήλωσε σχετικά:

«Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εμπνέονται από το νόημα της Αποκάλυψης και της πίστης, η οποία, σ’ αυτόν εδώ το χώρο, διατρέχει τα ξεχασμένα μονοπάτια της ψυχής μας. Θεσμοί και εκδηλώσεις όπως αυτό το Φεστιβάλ, αναβλύζουν την πνευματικότητα του λαού μας. Είναι πολύ μεγάλη η  καλλιτεχνική σημασία και συνεισφορά του Φεστιβάλ της Πάτμου για την διάδοση της  θρησκευτικής, λατρευτικής μουσικής. Είναι τιμή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στη διοργάνωσή του και να συμβάλει στη συνεχή καταξίωση και αναβάθμιση αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού θεσμού, όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα». 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.