ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ζητούν οι φαρμακοποιοί για την έλλειψη των παιδικών εμβολίων

Οι ελλείψεις αφορούν τα εμβόλια Ρentavac, Τetravac, Infanrix, Infarix – tetra, Boostrix – polio, Meningitec, Priorix, Priorix teτra, Havrix, Varilrix και οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου «να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά  σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά»

Το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει για τη δημόσια υγεία, λόγω της έλλειψης βασικών παιδικών εμβολίων  και των «κενών» που καταγράφονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού των ελληνόπουλων, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, θίγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με επείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
 
«Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες  καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας» αναφέρει στην επιστολή της η διοίκηση του ΠΦΣ απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον γενικό γραμματέα Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο και την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Κατερίνα Αντωνίου.
 
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών υπογραμμίζουν ότι οι ελλείψεις αφορούν τουλάχιστον δέκα σκευάσματα, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται η επανακυκλοφορία τους άμεσα. Αναφέρουν ενδεικτικά τα εμβόλια Ρentavac, Τetravac, Infanrix, Infarix – tetra, Boostrix – polio, Meningitec, Priorix, Priorix teτra, Havrix, Varilrix.
 
Ζητούν επίσης την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου «να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά  σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά». 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.