ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Την Παρασκευή 21/07/2017 η Πανήγυρις της Αγίας Μαρκέλλας στην Παστίδα – Προσοχή στην κυκλοφορία

Για ακόμη μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο όμορφα πατροπαράδοτα πανηγύρια που γίνονται στο νησί της Ρόδου,  που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Παστίδα και συγκεκριμένα της Αγίας Μαρκέλλας.

Το πανηγύρι αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο, απ΄ όλη τη Ρόδο, δείχνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που υπάρχει για την Αγία Μαρκέλλα.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, παραμονή της γιορτής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός !

Από τις 17:00 και μετά θα κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο Εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας οπότε για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, επιλέξτε άλλους δρόμους.

Προσωπικά θα σας συνιστούσα να μην χρησιμοποιήσετε τον δρόμο Τρεις-Παστίδα που σας βγάζει στο Κοιμητήριο της Παστίδας.

Η Αγία Μαρκέλλα

Η παράδοση θέλει την Αγία Μαρκέλλα να μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία και μάλιστα από τα χέρια του πατέρα της που έτρεφε αμαρτωλούς πόθους για κόρη του, μετά τον θάνατο της χριστιανής μητέρας της. Μη υποκύπτοντας στις κακές ορέξεις του πατέρα της η νεαρή και όμορφη Μαρκέλλα έφυγε από το σπίτι της και κρύφτηκε σε μια βάτο. Τη βρήκε όμως ο πατέρας της και έβαλε φωτιά στη βάτο για να την εξαναγκάσει να βγει. Η Μαρκέλλα τότε άρχισε να τρέχει προς τη θάλασσα για να σωθεί. Ο πατέρας της τη σημάδεψε με το τόξο του και την πλήγωσε. Εκείνη τρέχοντας έφθασε στη θάλασσα αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει: από τη μια πλευρά κατέβαινε απότομα το βουνό, από την άλλη τα μυτερά βράχια και η θάλασσα. Τότε η Μαρκέλλα –μη έχοντας άλλη λύση – παρακάλεσε το Θεό να ανοίξει ο βράχος που πατούσε και να κρυφτεί μέσα του. Πράγματι ο βράχος  άνοιξε αλλά έμεινε απέξω το σώμα της από τα στήθη της και πάνω. Τότε τη φθάνει ο πατέρας της και με μίσος της κόβει με το σπαθί του τα στήθη και το κεφάλι της και τα πετάει στη θάλασσα. Στο σημείο αυτό ακόμη και σήμερα αναβλύζει ζεστό νερό «αγίασμα», που οι προσκυνητές συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τους, περπατώντας από το μοναστήρι στο στενό μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα για μισή περίπου ώρα. 

Ο Εορτασμός του 2012 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Εορτασμός του 2013 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο Εορτασμός του 2014 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Εορτασμός του 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.