ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Την ομογένεια της Αυστραλίας επισκέπτεται ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μ. Κόκκινος

Για την Αυστραλία αναχωρεί σήμερα ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μχάλης Κόκκινος. Η αποστολή του πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ομογένειας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΓΓΑΕ και το υπουργείο Εξωτερικών στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου καθώς και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική ομογένεια σε όλη τη χώρα κάθε Μάρτιο.

Ο κ. Κόκκινος θα επισκεφθεί την Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, την Αδελαϊδα, την Καμπέρρα και την Πέρθη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και με άλλους ορθόδοξους επισκόπους, με τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, με ελληνικής καταγωγής αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς καθώς και με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες συμπατριώτες.

Στόχος της αποστολής του κ. Κόκκινου, με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί στους εορτασμούς της εθνικής μας εορτής, είναι η άμεση επαφή με την πολυπληθή ομογένεια της Αυστραλίας προκειμένου να ενημερώσει και να ενημερωθεί για της απόψεις της σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού καθώς και για το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή του επικεφαλής της ΓΓΑΕ στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη και τόνωση της πρωτοβουλίας της ομογένειας για την διάδοση της χρήσης της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία.

Η εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο», η οποία ξεκίνησε επίσημα την Τρίτη, 1η Μαρτίου, εγκαινιάστηκε στις 26 Φεβρουαρίου από την αυστραλιανή πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ της Lonsdale Street στη Μελβούρνη. Στην εκδήλωση αυτή όλοι οι Αυστραλοί πολιτικοί επέλεξαν να μιλήσουν και ελληνικά, ενώ ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο οποίος είναι γνώστης των αρχαίων ελληνικών και της κλασικής ελληνικής παιδείας, απέδειξε ότι κατέχει εξίσου καλά και την νεοελληνική γλώσσα.

Σοφία Αραβοπούλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.