ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΡΟΔΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

 

      Tην Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, με διοργανωτή τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Η αφή της θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στον Άγιο Παντελεήμονα (Παλιά Πόλη) και

οι πεζοπόροι λαμπαδηδρόμοι θα κάνουν πορεία παραλιακά και μέσα από την Παλιά Πόλη μέχρι την Πλατεία Δημαρχείου, όπου και θα ανάψει άλλος βωμός και θα γίνουν εκδηλώσεις.

Η «Φλόγα της Αγάπης», η «Φλόγα της Ζωής», η «Φλόγα του Εθελοντή Αιμοδότη» (όπως έχει ονομαστεί) μέσω αυτής της Λαμπαδηδρομίας, έχει σκοπό:

-Να συντονίζει και να συσπειρώνει την κοινή στην επικράτεια δραστηριότητα των μελών της αλλά και φορέων – συλλόγων που αναπτύσσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

-Να διέρχεται από όλα τα σημεία της Ελλάδας για να προκαλέσει με την απλότητα που την χαρακτηρίζει όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο κίνημα για το συνάνθρωπο.

-Να μεταφέρει άσβεστο το μήνυμα της ανθρωπιάς και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα σ’ αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να περιμένουν.

-Να λευτερώσει αξίες που αργοπεθαίνουν στις ψυχές των ανθρώπων.

-Να γίνει η Εθελοντική προσφορά πίστη και η Εθελοντική Αιμοδοσία συνείδηση.

-Να συνδέσει με τη συμμετοχή το δίσεκτο σήμερα με την αισιοδοξία του αύριο.

-Να προβάλει το θεσμό, όχι σαν μια ακόμα αθλητική διοργάνωση, ως πέρασμα λαμπερό, αλλά σαν μια προσπάθεια που θα αφήσει ίχνη ζωντανά που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην ευθύνη και στο δικαίωμα.

-Να προβάλει με τρόπο δημιουργικό τη συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση.

-Να στείλει με τους δρομείς και πεζοπόρους μηνύματα ανθρώπινα.

-Να δημιουργήσει τη στιγμή τη μοναδική, αυτήν που σε οδηγεί στην άλλη άκρη, την άλλη μεριά που βροντοφωνάζουν ότι “κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του…”

-Να κάνει γνωστό το “δρόμο” προς την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται η αδελφοποίηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η ΖΩΗ»

Την εκδήλωση στηρίζει η τοπική κοινωνία της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, άλλοι Φορείς, πολιτικοί και αθλητικοί, επιχειρηματίες και αρκετοί χορηγοί.

14316966_607757062735927_2428426714130957582_n

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.