ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Το EPSILON «τινάζει την μπάνκα στον αέρα» – Δείτε την προσφορά που κατέθεσε

Επιστολή στον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά, αλλά και στις Βρυξέλλες απέστειλε το κανάλι EPSILON, το οποίο κατέθεσε πρόταση- «βόμβα» για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πρόταση του καναλιού ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς «τινάζει τη μπάνκα στον αέρα» με τα λεφτά που προσφέρει.

 

Συγκεκριμένα, η ιδιοκτησία του καναλιού είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό των 35 εκατ. ευρώ (!),για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας. Ποσό το οποίο είναι 11 φορές υψηλότερο από τη τιμή εκκίνησης (3 εκατ. ευρώ).

Στην επιστολή που εστάλη στον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά, αλλά και στις Βρυξέλλες, το EPSILON ζητά η τιμή εκκίνησης να ορισθεί στα 35 εκατ. ευρώ για όλα τα κανάλια και να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει το ποσόν να καταβληθεί εφάπαξ.

Τέλος, ζητείται από το υπουργείο Επικράτειας, να δεσμευτεί πώς δεν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, για το χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών.

Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία παραγωγής στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, ο Τούρκος ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στον αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας στη γειτονική μας χώρα, δημιούργησε εταιρεία στη χώρα μας. 

Όπως αναφέρει το «typologies.gr», ο Ατζούν Ιλίτζαλι ιδιοκτήτης του τουρκικού TV 8, συνέστησε τον Ιανουάριο, την «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος ως διευθύνων σύμβουλος, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ως πρόεδρος και ο Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι ως Αντιπρόεδρος. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 24.000 ευρώ, το οποίο απέχει από τις απαιτήσεις του νόμου για τη διεκδίκηση άδειας όπως είχε διακηρύξει ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:

acun Media

newsbomb.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.