ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τηγανίτες με κομπόστα μήλο

Για τις τηγανίτες

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Για την κομπόστα μήλο

  • Από μισό λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κιλό μήλα
  • 2 κούπες νερό
 Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

  1. Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
  2. Στη μέση ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
  3. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
  4.  Αφήνετε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγες σταγόνες από λάδι.
  5. Με μια κούπα βάζετε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας.
  6. Τότε γυρνάτε από την ανάποδη και αφήνετε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.

Για την κομπόστα μήλο

  1. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε.
  2. Στη συνέχεια τα κόβετε στα δυο και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
  3. Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα.
  4. Αφήνετε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
  5. Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  6. Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα σας και μόλις κρυώσει λίγο, την αποθηκεύετε  σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.