ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Θέλουν να προκαλέσουν «ασφυξία»: Μόνο 1,1 δισ. ευρώ από τα 2,8 δισ. εκταμίευσε το Eurogroup

Kατόπιν εκδικητικής εισηγήσεως για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε  το Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση μοναχά 1,1 δισ.ευρώ από τα 2,8 δισ.ευρώ της δόσης για να προκληθεί έτσι οικονομική ασφυξία στην χώρα.

Πολλοί θεωρούν ότι ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα και προς το ΔΝΤ και συνεπώς στους Αμερικανούς πως δεν θα υποχωρήσει απέναντι στο ελληνικό χρέος.

Θέλησε να τιμωρήσει την Ελλάδα και εισηγήθηκε όχι μόνο να κοπεί στα δύο η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως είχαν καλυφθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Η εισήγηση αυτή με παρέμβαση πολλών Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών τελικά δεν έγινε δεκτή, αλλά στην Ελλάδα δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση των 2,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με τοteletrader

Αντίθετα, δόθηκε μόλις 1,1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επίσημη δικαιολογία πως η χώρα δεν έχει πληρώσει τα χρέη της προς τους ιδιώτες κάτι το οποίο δεν στέκει φυσικά διότι απλούστατα τα χρήματα της δόσης το κράτος τα χρειάζονταν για να τους πληρώσει.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

ΠΗΓΗ

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.