ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι “θεές” του Νεπάλ – Απαγορεύεται να ακουμπήσουν το έδαφος τα πόδια τους

Είναι οι θεές της πραγματικής ζωής, τα πόδια τους δεν ακουμπούν ποτέ το έδαφος, ζουν κρυμμένες σε ναούς, απαγορεύεται να πάνε σχολείο, λατρεύονται απο χιλιάδες πιστούς και όταν φτάσουν πια στην εφηβεία τους, τους επιτρέπουν να περπατήσουν αλλά και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Αυτός είναι ο παράξενος κόσμος του Νεπάλ.

Οι μικρές θεές επιλέγονται από όταν είναι βρέφη ακόμα και λατρεύονται από χιλιάδες ινδουιστές και βουδιστές μέχρι να μπουν στην εφηβεία και να τους έρθει περίοδος.

 

Οι Kumaris που το όνομα τους σημαίνει παρθένα είναι για τον κόσμο του Νεπάλ η ενσάρκωση της θεάς Κάλι και πιστεύεται οτι είναι αυτές που προστατεύουν από τα «κακά» και «μοιράζουν» τύχη.

 

Τα νεαρά κορίτσια ζουν διαφορετικά από τα άλλα παιδιά τις ηλικίας τους, ζουν προστατευμένα μέσα στο ναό τους μέχρι να χρειαστεί να συμμετάσχουν σε γιορτές ή πομπές στις οποίες μπορούν να εμφανιστούν έως και 13 φορές το χρόνο.

 

Στο Νεπάλ, οι Kumaris είναι τόσο ιερές που απαγορεύεται να περπατήσουν, μεταφέρονται μόνο σε άρματα, πάνω σε θρόνους και στα χέρια άλλων ανθρώπων.Από τη στιγμή που έχουν επιλεγεί για το ρόλο τους, περνούν απο μια αυστηρή δοκιμασία η οποία περιλάμβανει 32 στάδια και λατρεύονται ως αθάνατες.

 

Αυτά τα κορίτσια που ζουν μια αλλιώτικη ζωή μέχρι την εφηβεία και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από μωρά, όταν τελειώνει η θητεία τους ως Kumari, επιστρέφουν σε μια φυσιολογική ζωή που όμως δεν είχαν μέχρι τότε γνωρίσει ποτέ.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.