ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με 1,3 δισ. θα πολεμήσουν την Αποκάλυψη των ρομπότ!

Είναι καιρός που ο βασιλιάς της τεχνολογίας Elon Musk προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Το αφεντικό της Tesla συνεργάστηκε με κορυφαία μυαλά από τον χώρο της τεχνολογίας για να δώσει τη λύση σε περίπτωση… ρομποτικής Αποκάλυψης!

Η λύση έρχεται με τη μη κερδοσκοπική επιχείρηση OpenAl, που έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1,3 δισ. δολαρίων και θα φροντίζει να εξασφαλίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργείται για να συμπληρώσει τις ανθρώπινες ικανότητες και όχι για να μας ξεπεράσει. Ο Elon Musk θα βρίσκεται στην κορυφή της επιχείρησης με τον Sam Altman, που υποστηρίζεται από το Reddit. Το έργο έχει προσελκύσει σημαντικούς χορηγούς, μεταξύ των οποίων τον συνιδρυτή της Paypal Peter Thiel, τον συνιδρυτή του LinkedIn Reid Hoffman και τη συνιδρυτή του Y Combinator Jessica Livingston.

Τι θα κάνει η μη κερδοσκοπική επιχείρηση με αυτά τα χρήματα; “Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ψηφιακή νοημοσύνη με τρόπο που είναι πιο πιθανό να ωφελήσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της χωρίς περιορισμούς από την ανάγκη να δημιουργήσει οικονομική απόδοση”, σημειώνουν.

Η κατανόηση της ανάπτυξης της ανθρώπινου επιπέδου τεχνητής νοημοσύνης είναι αναπόφευκτη. Η οργάνωση ελπίζει να δώσει προτεραιότητα σε μια καλή έκβαση για όλα πέρα από το δικό της συμφέρον. Η OpenAl έχει ορκιστεί να μοιραστεί όλες τις έρευνες δημόσια για να αντιμετωπίσει μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που αξιοποιούν τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία.

“Οι ερευνητές θα ενθαρρύνονται να δημοσιεύουν τις εργασίες τους είτε ως έγγραφα σε blog είτε σε κώδικα και οι συνεργάτες μας θα τα μοιράζονται με τον κόσμο. Θα συνεργαζόμαστε ελεύθερα με πολλά άλλα ιδρύματα και αναμένουμε να εργάζονται με εταιρείες για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της OpenAl.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.