ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τέσσερις μπαμπάδες σαρώνουν το youtube: Άφησαν τις δουλειές τους και παίζουν μουσική στα πιο «κουφά» μέρη [εικόνες & βίντεο]

Παίζουν κλασική μουσική σε παραλίες και γκρεμούς, στο Σινικό Τείχος στην Κίνα και κάτω από το επιβλητικό και εμβληματικό άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για τους «Piano Guys» τους τέσσερις μπαμπάδες μουσικούς που σαρώνουν στο you tube.

Πριν μερικά χρόνια, τέσσερις νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι και μπαμπάδες 16 παιδιών αποφάσισαν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κάνουν την τρέλα τους επάγγελμα, κυνηγώντας μια νέα καριέρα στο διαδίκτυο. Εφτιαξαν ένα συγκρότημα τους «Piano Guys» και προσέλκυσαν πάνω από 20 εκατομμύρια viewers σε όλο τον κόσμο.


Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι τα ανορθόδοξα μέρη που επιλέγουν να παίξουν μουσική. Παίζουν παντού εκτός από σκηνές και συμβατικές αίθουσες.  


«Βγάζοντας τα κλασικά όργανα έξω από το πλαίσιο μια αίθουσας συναυλιών και τοποθετώντας τα σε έναν γκρεμό, σε μια μαγευτική παραλία ή σε ένα τρένο εν κινήσει, σημειώσαμε εκπληκτική επιτυχία στο You Tube», λένε.
Ολα ξεκίνησαν σε ένα κατάστημα πιάνων με ονομασία «The Piano Guys», στη Γιούτα. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τους μουσικούς να φτιάξουν ένα διαφημιστικό βιντεάκι με σκοπό να προβάλει το κατάστημα του και το ανέβασε στο διαδίκτυο. Μέσα σε χρόνο μηδέν, οι τέσσερις τους είχαν 54 βίντεο στο You Tube, 600 εκατ. views, τέσσερα άλμπουμ με τη Sony και 3,7 εκατ. εγγεγραμμένους στο You Tube.


Το 2012 υπέγραψαν ένα κερδοφόρο συμβόλαιο με τη Sony. Αρνήθηκαν να πληρώνονται από τα δικαιώματα και μοιράζονται τα κέρδη με τη Sony ως… συνεταίροι, ενώ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις μουσικές παραγωγές τους επιμένοντας να μη ξοδεύουν παραπάνω από 5.000 δολάρια.


Οι ίδιοι αποδίδουν την επιτυχία τους στην αμεσότητα που εκπέμπουν τα βίντεο τους.  Αφιερώνουν τα κομμάτια στους γονείς τους, στα 16 παιδιά τους, στις συζύγους ακόμα και στον Θεό. Στόχος τους εξάλλου είναι ακριβώς αυτό: το να αγγίζουν τις ζωές των θαυμαστών τους σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο. Αυτός είναι, λένε, ο καλύτερος τρόπος για να μη γεράσει ποτέ η ανθρώπινη ψυχή.

 

 

 

 iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.