ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι

Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι

Τεμπέλικα πιτάκια με ζαμπόν,φέτα,σπανάκι!

Υλικά

2 κεσεδάκια γιαούρτι,
1 κεσεδάκι σπορέλαιο,
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη,
1 κεσεδάκι κασέρι τριμμένο,
1 κουταλάκι αλάτι,
600 με 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλάκια μπέικιν,
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα γιαούρτια,το σπορέλαιο,το αλάτι,το αλεύρι και το μπέικιν. Αφού πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι!

2. Ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες.

3. Τη μια μπάλα την αφήνουμε έτσι όπως είναι , στην άλλη μπάλα προσθέτουμε 5 φέτες ζαμπόν ή παριζάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ζυμώνουμε να πάει παντού. Στην τρίτη μπάλα προσθέτουμε μια φλυτζάνα σπανάκι καταψυγμένο και ζυμώνουμε να πάει το σπανάκι σε όλη τη ζύμη. Φτιάχνουμε μικρά πιτάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

4. Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Πανευκολα,αφρατα,πιτακια!

stroumfaki.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.