ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Τέλος τα αδύνατα μοντέλα στο εξώφυλλα» -Βγήκε το πρώτο περιοδικό για γυναίκες Plus size [εικόνες]

Οταν πήγαινε στο Δημοτικό σχολείο, η Γουίτνει Γουέι Θορ κοίταζε τα περιοδικά και ήξερε πως ποτέ δεν θα γινόταν σαν και αυτά τα μοντέλα, που υπήρχαν στα εξώφυλλα.

«Δεν είχα αυτό τον σωματότυπο», λέει σήμερα, που είναι στο εξώφυλλο του FabUplus.

Με χαμόγελο και το ένα χέρι της υψωμένο η Γουίτνει φωνάζει πως δεν ντρέπεται για το σώμα της. Οπως λέει, χάρη στη φωτογράφισή της αισθάνθηκε μια κάποια δικαίωση για όλες τις γυναίκες του μεγέθους της, που δεν έχουν θέση στα περιοδικά.

Γι αυτό ευχαριστεί την Σάνον Σβίνγκεν Τζόουνς, η οποία εξέδωσε τον Ιούνιο το περιοδικό. Η ιδέα της ήρθε τον περασμένο Αύγουστο ενώ έκανε τζόκινγκ. Μόλις είδε μια γυναίκα να σηκώνει βάρη σκέφτηκε πως εκείνη δεν θα μπορούσε να τα σηκώσει.

«Σκέφτηκα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το κάνω αυτό. Πόσο καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει ένα περιοδικό που να προτείνει στις plus size γυναίκες fitness ιδέες», αναφέρει η Σάνον. Στο μυαλό της αμέσως ήρθαν η Τες Χόλιντει στο περιοδικό People και η Αμάντα Μπίνγκσον στο Sports Illustrated.

Το περιεχόμενο του περιοδικού προμοτάρει μια θετική ιδέα, έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Υπάρχουν άρθρα σχετικά με το γυμναστήριο, τη μόδα, τις σχέσεις, ενώ υπάρχουν συνεντεύξεις με bloggers και κείμενα που καλούν τις γυναίκες να αποδεχθούν το σώμα τους και να κάνουν το καλύτερο γι΄αυτό.

Αυτό που θέλει η Σάνον είναι η ίδια κοινωνία να αποδεχθεί τις γυναίκες plus size, όπως κάνει με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά, το μήνυμά της προς τις γυναίκες αυτές είναι πως πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να καταλάβουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν, είτε αυτό είναι γιόγκα είτε είναι ενασχόληση με την μόδα.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.