ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τέλος η απαγόρευση των λάπτοπ στις αμερικανικές πτήσεις

Είχε επιβληθεί τον Μάρτιο μετά από βίντεο με οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους

Την άρση του -ούτως ή άλλως- αμφιλεγόμενου μέτρου ασφαλείας που απαγόρευε την κατοχή λάπτοπ και άλλων συσκευών τεχνολογίας εντός της καμπίνας του αεροσκάφους στις αμερικανικές πτήσεις, ανακοίνωσε και επισήμως η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού κράτους.

Το μέτρο αφορούσε πτήσεις και πολίτες από 10 μουσουλμανικές χώρες και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας θεωρείται πλέον επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σε πολύωρες πτήσεις.

Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ είχαν επιβάλει το μέτρο με την ευλογία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο. Ως πρόφαση είχε χρησιμοποιηθεί η προτροπή του Ισλαμικού Κράτους στα μέλη του να μετατρέψουν σε κινητές βόμβες τα λάπτοπ και τις συσκευές σύγχρονης τεχνολογίας που διέθεταν, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Η επιβολή της απαγόρευσης είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις στις εντός των ΗΠΑ πτήσεις. Παρόλα αυτά, τον Μάιο είχε ανακοινωθεί ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί σε όλες τις πτήσεις, ακόμα και εκείνες που ταξιδεύουν από άλλες χώρες ή έχουν προορισμό άλλες χώρες.

Από σήμερα, ωστόσο, παύει να υφίσταται, κάνοντας τη ζωή των αεροπορικών εταιρειών και των ελεγκτών πολύ πιο εύκολη και απλή.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.