ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος

 Επιμνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984 μέχρι σήμερα, 129 αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

«Αυτοί που έπεσαν πρέπει πάντα να είναι στη μνήμη μας», τόνισε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει πάντα να είναι άξιοι του σεβασμού μας και το βλέμμα μας πρέπει να είναι σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τα νιάτα τους για να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει τάξη. Να μπορεί να ζει ο λαός μας με ησυχία. Πρέπει να τους αποτίουμε σεβασμό, πρέπει να τιμούμε τις οικογένειες τους, που φορτώθηκαν όλο το βάρος με την απώλεια των ανθρώπων τους και πάντα θα τους τιμούμε. Χρειάζονται και τα πρότυπα, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να μπορούμε ήσυχοι να δουλεύουμε παραγωγικά στην καθημερινότητα που απαιτεί να λύσουμε και άλλα προβλήματα».

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε, από την πλευρά του, τα εξής: «Ο αστυνομικός, υπηρετώντας το λειτούργημά του οποιαδήποτε στιγμή και με οποιεσδήποτε συνθήκες, καλείται να παραμερίσει το ατομικό του συμφέρον και να υπερασπιστεί το κοινό καλό, την κοινωνία και τους πολίτες. Σήμερα, λοιπόν, αποτιμούμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας εκείνους που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, θυσίασαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά, που στην εποχή μας δυστυχώς είναι δυσεύρετα».

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, ο υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γεώργιος Μαλαγκονιάρης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δήμος Γόγολος και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ο Σπύρος Χαλβατζής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών.
 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.