ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου: “Ένας Περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, διοργανώνουν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, διήμερο εκδηλώσεων για την απόδοση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στο κοινό, με αφορμή την βράβευση του έργου αποκατάστασης-ανάδειξης του με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

 10.00 π.μ

  • Ξενάγηση στα αποκατεστημένα μνημεία της μεσαιωνικής πόλης από τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων με αφετηρία τον χώρο προ της κύριας εισόδου του Παλατιού.

18:00-19:30 μ.μ

Κεντρική εκδήλωση της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα “Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων», στον Προμαχώνα του Παλατιού του Mεγάλου Mαγίστρου.

  • Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο: “Όσα κινεί ο άνεμος. Ανεμόμυλοι και Ανεμαντλίες της Δωδεκανήσου” και προβολή βίντεο “Τα φτερά της Πάτμου”, στην αποκατεστημένη υπόγεια “στοά της πυροβολαρχίας”.

20:00 μ.μ

  • Μουσική εκδήλωση στο Παλάτι του Mεγάλου Mαγίστρου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.