ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
5c7d38f07fec799dce5ab36a35c97426_L-600x350

Ταλιατέλες φούρνου με ζαμπόν και 3 τυριά

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 300γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. κασέρι ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 200γρ. γκούντα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml) ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ *
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικι αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες για 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίζετε καλά και τις ρίχνετε σε λαδωμένο, μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος . Πασπαλίζετε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.
  2. α) Σε περίπτωση που προτιμήσετε να βάλετε τις ντομάτες κονκασέ, βράζετε τα ντοματάκια με λάδι και λίγη ζάχαρη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Βάζουμε μια στρώση χυλοπίτες στο ταψί και απλώνουμε πάνω τους την σάλτσα ντομάτας.
  3. β) Σε περίπτωση που προτιμήσετε να βάλετε τη κρέμα γάλακτος, αραιώνετε το τυρί κρέμα με το φρέσκο γάλα, ατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μείγμα τις ταλιατέλες που τις έχουμε βάλει στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε το μισό τυρί και από πάνω του απλώνουμε το ζαμπόν. Βάζουμε και τις υπόλοιπες χυλοπίτες και απλώνουμε και το τυρί που έμεινε.
  5. Ρίχνουμε το μισό τυρί και από πάνω του απλώνουμε το ζαμπόν. Βάζουμε και τις υπόλοιπες χυλοπίτες και απλώνουμε και το τυρί που έμεινε.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

* Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή τη κρέμα γάλακτος, αν θέλετε λευκές τις ταλιατέλες σας, ή κονκασέ αν τις θέλετε με ντομάτες.

sintayes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.