ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ταξίδι στο Χωριό των Στρουμφ!

Κοιτάζοντας έξω, πέρα από τις κωνικές στέγες που προεξέχουν από το τοπίο του Alberobello, θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς, ότι έχει ξεγλιστρήσει σε μια ξεχασμένη σκηνή από μυθιστόρημα!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πόλη να αντλεί τουρίστες με τα δολάριά τους – ή στην περίπτωση αυτή, ευρώ, δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες τείνουν να είναι Ιταλοί – που έρχονται να περπατήσουν μέσα από στην πόλη και να δουν τα μοναστήρια και τα μουσεία της.

Κατοικίες από ασβεστόλιθο, καλυμμένες με γκρίζες κωνικές στέγες μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από τις σελίδες της φαντασίας.

thehomeissue_stroumf02

Ναι, μερικά ξωτικά και μια στάλα των Στρουμφ δημιουργήσαν το ιδανικό χωριό, στη νότια Ιταλία, αυτό είναι το Alberobello!

 

Στην πραγματικότητα, οι κάτοικοι του Alberobello, στην επαρχία του Μπάρι, κατασκευάζουν αυτές τις μοναδικές κατοικίες – γνωστά ως Trulli – από το 14 ο αιώνα.

thehomeissue_stroumf01

Γραφικά, στενά δρομάκια πάνω στο λόγο, στη νότια αυτή περιοχή…Πολλά εξακολουθούν να κατοικούνται από ντόπιους, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται ως εστιατόρια, μικρά μπαρ που σερβίρουν κρασί, και καταστήματα που πωλούν αναμνηστικά, όπως σφυρίχτρες πήλινα, κεραμικά και ασημένια κοσμήματα.

Sezione

spirossoulis.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.