ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ταϊβάν: Το κτίριο που κατέρρευσε στο σεισμό ήταν κατασκευασμένο από κονσερβοκούτια!

Τα σωστικά συνεργεία, που αναζητούν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια του 17ώροφου κτιρίου, ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό από κονσερβοκούτια

Ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ, που έπληξε την Ταϊβάν τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άτομα, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να εντοπίζουν ζωντανούς, που έχουν θαφτεί ανάμεσα στα ερείπια.

Όμως, προβληματισμό δημιουργεί στις αρχές η κατάρρευση ενός εξαιρετικά υψηλού κτηρίου, που αποτελείται από 17 ορόφους, καθώς τα σωστικά συνεργεία στην προσπάθειά τους να βρουν επιζώντες ανακάλυψαν κονσερβοκούτια μέσα στα συντρίμμια του κτιρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι διασώστες βρήκαν στα ερείπια του κτιρίου μια γυναίκα, την Tsao Wei-Ling, η οποία φώναζε απεγνωσμένα «εδώ είμαι» και την εντόπισαν κάτω από την σορό του νεκρού συζύγου της, που την είχε χρησιμοποιήσει ως ασπίδα.

Στον έκτο όροφο του ίδιου κτιρίου εντοπίστηκε ζωντανός ένας άντρας 42 ετών, τον οποίο οι διασώστες κατόρθωσαν να ανασύρουν από τα ερείπια ενώ στον έκτο όροφο ένας 28χρονος εργάτης και μια οκτάχρονη παραμένουν εγκλωβισμένοι, προς το παρόν, αλλά ακόμα έχουν τις αισθήσεις τους.

Στο κτίριο που κατέρρευσε σαν… πύργος από τραπουλόχαρτα εξακολουθούν να παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διασώστες ψάχνοντας για επιζώντες ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό κονσερβοκούτια.

Αξιωματούχοι στην Ταϊβάν δήλωσαν ότι τα μπλε κονσερβοκούτια που βρέθηκαν ανάμεσα στα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό είχαν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του κτιρίου ως μονωτικό υλικό. Τους αξιωματούχους επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNA της Ταϊβάν ένας μηχανικός, ο οποίος υποστήριξε ότι τα κονσερβοκούτια στην κατασκευή κτιρίων στην Ταϊβάν ήταν νόμιμα, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999.

Η χρήση τους ήταν ως μονωτικό υλικό, το οποίο, μετά το 1999, αντικαταστάθηκε από διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ), σύμφωνα με τον μηχανικό, αλλά η κυβέρνηση υποσχέθηκε να διερευνήσει τον τρόπο κατασκευής του κτιρίου και όσων άλλων κτιρίων κατέρρευσαν από τον σεισμό, μετά όμως την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.