ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Θέλω να ζήσω…” – Σπαράζουν καρδιές τα τελευταία λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη λίγο πριν πεθάνει!

Ο θεράπων ιατρός της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο κ. Σωτήρης Αδαμίδης ήταν καλεσμένος στο «The 2Night Show» όπου αποκάλυψε πώς έζησε μαζί της για 63 ολόκληρες μέρες, καθώς και πώς αντιμετώπιζε η μεγάλη Ελληνίδα σταρ τον θάνατο που ήξερε ότι πλησίαζε.

«Ημουν κοντά στην Αλίκη, όπως όλος ο απλός κόσμος. Την απολάμβανα στις ταινίες της αλλά δεν είχα ποτέ προσωπική σχέση. Κάποια στιγμή, ευρισκόμενος στο εξωτερικό για μετεκπαιδευτικούς λόγους με κάλεσαν για να είμαι μέσα στους θεράποντες ιατρούς της και το θεώρησα τιμή μου να γυρίσω για να είμαι στους κοντά της».

«Θέλω να ζήσω κύριε Αδαμίδη, να ζήσω»

«Ένα βράδυ, τελειώνοντας την επίσκεψη πολύ αργά, μου είπε εκείνη την φοβερή φράση όταν την ρώτησα “θέλετε κάτι άλλο κυρία Βουγιουκλάκη;” και μου απάντησε “θέλω να ζήσω κύριε Αδαμίδη, να ζήσω”. Αυτό δεν ξεχνιέται, δεν ξεπερνιέται ποτέ.

Είναι η κραυγή βοήθειας, όχι απλώς αγωνίας, απέναντι στον θεράποντα που εμείς είμαστε άοπλοι μπροστά σε κάποια νοσήματα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να είσαι ειλικρινής, θετικός και να δεις με αγάπη το αίτημα. Έτσι έκανα κι εγώ!»

Οι τελευταίες ημέρες της ζωής της

«Ήταν μετά που ήρθε από την Αμερική που μας είπαν ότι έχει πολύ λίγο χρόνο ζωής. Το “δύο εβδομάδες” που είχε ακουστεί, το κάναμε εμείς περίπου τρεις μήνες. Το είχε καταλάβει η Αλίκη ότι είχε λίγο χρόνο, απλά υπάρχει πάντα αυτή η δυσκολία να το αποδεχτούμε. Την πλησίασα με ειλικρίνεια και της είπα ότι θα πάμε αξιοπρεπώς αυτό το δύσκολο κομμάτι και έτσι πήγαμε».

Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος

«Ένα βράδυ έκανε μια κίνηση που με συγκίνησε πολύ. Ήταν πολύ τρυφερή. Με φώναξε, μία η ώρα το βράδυ και μου λέει “ψιτ! Έλα εδώ!Έφτιαξα ένα νερατζάκι με τα χεράκια μου και θέλω να το δοκιμάσεις”. Εγώ νόμιζα ότι ήθελε να το πάρω στο σπίτι μου, ήταν και αργά και μου λέει: “Όχι, έτσι θα μεταλάβεις!” Kαι έβγαλε από το βαζάκι ένα κουταλάκι για να μου το προσφέρει! Υπέροχος άνθρωπος».

Μιλώντας λες και η Αλίκη ζει ακόμα, ο κ. Αδαμίδης πρόσθεσε:

«Η Αλίκη είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος στην συμπεριφορά εκείνης της περιόδου. Δεν φεύγει εύκολα αυτό γιατί έζησα πρωτόγνωρη ένταση. Με έπαιρνε το ιατρικό σώμα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να με ρωτήσουν για την υγεία της, να παρεμβαίνουν επίσης…»

stroumfaki.org

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.