ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τα πούλησαν όλα και γυρνάνε τον κόσμο παρέα

Ο Matt και η Jessica Johnson είναι ένα ζευγάρι από την Αμερική, που αποφάσισε να εγκαταλείψει το αμερικάνικο όνειρο και να ξεκινήσει να ταξιδεύει. Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους, και μετά από 3 χρόνια εξάσκησης με το ιστιοφόρο που αγόρασαν, έκαναν βουτιά στο πραγματικό τους όνειρο.

Το 2008 αγόρασαν το ιστιοφόρο και άνοιξαν τα πανιά τους για νέους προορισμούς. Μέχρι στιγμής έχουν γυρίσει 16 χώρες, έχουν μπει σε νέες περιπέτειες, και έχουν υιοθετήσει μια γάτα από ένα καταφύγιο ζώων. 

Ο Matt και η Jessica πριν σαλπάρουν είχαν δύο κανονικές ζωές, με τον Matt να εργάζεται ως διευθυντής πωλήσεων σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και την Jessica να εργάζεται σε μια ασφαλιστική εταιρεία.

Τα πούλησαν όλα και γυρνάνε τον κόσμο παρέα

Τα οικονομικά τους δεν ήταν άριστα, όχι όμως και άσχημα. Πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα (σπίτι, προσωπικά αντικείμενα και αυτοκίνητα), για να εξασφαλήσουν κάποια επιπλέον χρήματα και έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Επιλέγουν να ζουν λιτά και να μην κάνουν σπατάλες, περιορίζοντας τα έξοδα τους σε 700 λίρες το μήνα, δηλαδή 900 ευρώ περίπου, τα οποία προορίζονται για το πετρέλαιο του ιστιοφόρου, τη συντήρηση του, την ασφάλιση του, την τροφή τους και κάποια άλλα γενικά έξοδα, τα οποία μπορεί κανείς να δει στο Blog τους: mjsailing.com.

Εκεί παρέχονται πληροφορίες από το ζευγάρι, όπως για παράδειγμα η κατανομή των δαπανών τους ανά μήνα, για τους αναγνώστες που επιθυμούν να κάνουν τη δική τους περιπέτεια πραγματικότητα.

Τα πούλησαν όλα και γυρνάνε τον κόσμο παρέα

Ο Matt και η Jessica λένε: “Οι ζωές μας ήταν το τυπικό αμερικάνικο όνειρο. Να πάμε σχολείο, να παντρευτούμε, να αγοράσουμε ένα σπίτι, να ξεκινήσουμε μια καριέρα. Για πολύ καιρό ξοδεύαμε όλα τα Σαββατοκύριακα μπροστά από την τηλεόραση χωρίς να κάνουμε κάτι παραγωγικό ή ευχάριστο. Καταλάβαμε ότι αυτό έπρεπε να αλλάξει. Νομίζω ότι η ιστιοπλοία έκανε καλό στη σχέση μας”.

Τα πούλησαν όλα και γυρνάνε τον κόσμο παρέα

“Επίσης ακούγαμε ιστορίες από τόσους άλλους που τα όνειρα τους είχαν μπει σε αναμονή μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, και για τον έναν ή τον άλλον λόγο, τα όνειρα τους δεν γίνονταν πραγματικόητα. Εμείς δεν θέλαμε ποτέ να γίνουμε έτσι”.

Το ζευγάρι ομολογεί πως δεν είναι πάντα εύκολο και υπήρξε κάποια στιγμή στο παρελθόν που λόγω καιρικών συνθηκών ήταν έτοιμο να εγκαταλείψει το ιστιοφόρο όταν διέσχιζαν τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και ξέσπασε μια απρόσμενη καταιγίδα.

Τα πούλησαν όλα και γυρνάνε τον κόσμο παρέα

“Είναι εκπληκτικό, αλλά υπήρξαν κάποιες προκλήσεις. Όταν η καταιγίδα ξέσπασε, νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε το ιστιοφόρο. Αυτό συνεχίστηκε για 2-3 ώρες και ήμασταν έτοιμοι να εγκαταλείψουμε το πλοίο και να πηδήξουμε στη σχεδία για τη ζωή μας”.

Ο Matt και η Jessica δεν εγκατέλειψαν το πλοίο και μέχρι στιγμής δεν σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν, γενικά, τους ωκεανούς και τα ταξίδια.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.