ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τα πιστά και άπιστα επαγγέλματα

Κι όμως η απιστία έχει σχέση με το επάγγελμα του καθενός. Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιο είναι το πιο πιστό και το πιο άπιστο επάγγελμα;

Αν όχι, σας ενημερώνουμε ότι κάποιοι το έκαναν και όχι μονό αυτό… διεξήγαγαν και έρευνα για να ανακαλύψουν τη σύνδεση μεταξύ απιστίας και επαγγέλματος και να βγάλουν σχετικά συμπεράσματα.

Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από την American Community Survey, υπολογίζοντας το ποσοστό των ανθρώπων που είχαν χωρίσει σε κάθε επάγγελμα.

Ποια επαγγέλματα είναι, λοιπόν, πιο επιρρεπή στο διαζύγιο σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες; Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα είχαν λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν και περισσότερες να… χωρίσουν. Αντίθετα, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι ή αυτοί που χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως «ανώτερη τάξη» είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ευτυχία στο γάμο τους.

 Σύμφωνα με ειδικούς, η αστάθεια της απασχόλησης σε συνδυασμό με το χαμηλό εισόδημα συμβάλλουν σημαντικά στην απιστία. Οι barmen και οι αεροσυνοδοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των… «άπιστων» επαγγελμάτων.

Τα επαγγέλματα που χωρίζουν περισσότερο λόγω απιστίας:

apistia-job-a640

Και τα επαγγέλματα που χωρίζουν λιγότερο:

apistia-job-b640

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.