ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Περίεργη έρευνα: Τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ έχουν χτυπήσει περισσότερες χελώνες παρά drones

Οσο αναπτύσσονται τα drones και εξαπλώνεται η χρήση τους, δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων.

Πόσο βάση έχουν όμως αυτές; Ενας ερευνητής χρησιμοποίησε ένα διαφορετικό επιχείρημα για να δείξει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Ο Ελι Ντουράντο, του Mercatus Center, χρησιμοποίησε στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, ώστε να συγκρίνει πόσα περιστατικά υπήρξαν με «συγκρούσεις» αεροσκαφών με χελώνες στο έδαφος ή με drones στον αέρα.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, από την 1η Ιανουαρίου του 1990 έως και τον περασμένο Ιούλιο, υπήρξαν στις ΗΠΑ 198 περιστατικά σύγκρουσης αεροσκάφους με χελώνα, με τα 112 μετά από το 2010. Στο μεταξύ, κανένα αεροσκάφος στις ΗΠΑ δεν έχει συγκρουστεί με drone, αν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αυτό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

«Επέλαξα της χελώνες γιατί είναι πιο αστείο. Δεν πιστεύει κανείς ότι απειλούν ιδιαίτερα τα αεροπλάνα», εξήγησε ο ερευνητής, μιλώντας στο Popular Science. «Αν έχουμε 198 συγκρούσεις με χελώνες και καμία με drone, τότε ίσως ανησυχούσε υπερβολικά για τις πιθανές συγκρούσεις με drone», τόνισε ο ίδιος.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.