ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τα 5 ροφήματα που σε κάνουν πιο έξυπνο «ζουν» ανάμεσά μας και δεν το ξέρεις

Ροφήματα που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Χυμός ρόδι

shutterstock_171480209
Μερικά από τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ρόδι δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα πουθενά αλλού. Έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Πιες ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις ότι το μυαλό σου είναι πιο καθαρό και δουλεύει καλύτερα. Ξεκίνα τώρα που τα ρόδια είναι στην εποχή τους!

Ζεστή σοκολάτα

Hot_chocolate
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο κακάο χαλαρώνουν το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων χαμηλώνοντας την αρτηριακή πίεση κι αυτό μακροπρόθεσμα προστατεύει τον εγκέφαλο από τις φθορές. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και παθήσεων που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα που έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Τσάι

shutterstock_124679704
Πράσινο ή μαύρο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, διάλεξε ποιο σου αρέσει περισσότερο. Το τσάι συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο, που ονομάζεται EGCG ή επιγαλλοκατεχίνη που υπάρχει κυρίως στο πράσινο τσάι, έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την παραγωγή εγκεφαλικών κυττάρων που οξύνουν τη μνήμη. Από την άλλη, ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι την ημέρα έχει φανεί ότι βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα αντίδρασης του εγκεφάλου σε κάθε ερέθισμα.

Smoothie με μούρα

blueberry-smoothie
Βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα, κάθε είδος μούρου κινητοποιούν την δραστηριότητα των νευρώνων και τις συνδέσεις τους στον εγκέφαλο, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν την φθορά τους. Επιπλέον, οξύνουν τη μνήμη και τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες.

Τσάι με κανέλα και κουρκουμά

shutterstock_215258464
Η κανέλα περιέχει δύο σημαντικά συστατικά: προανθοκυανιδίνες και κιναμωμική αλδεΰδη οι οποίες μειώνουν κάποιες πρωτεΐνες οι οποίες προκαλούν πλάκες στον εγκέφαλο που είναι η γενεσιουργός αιτία της άνοιας. Ο κουρκουμάς έχει επίσης διαπιστωθεί ερευνητικά ότι αποτρέπει την εμφάνιση άνοιας, χάρη στην κουρκουμίνη. Πρόσθεσε στο φλιτζάνι σου και μια σταγόνα ελαιόλαδο που χάρη στην ολεοκανθάλη προστατεύει από τη νόσο Alzheimer.

www.juniorsclub.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.