ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Λίγες φακίδες, κόκκινη μυτούλα, ο ήλιος ζωγραφισμένος στο πρόσωπό μας. Αυτό είναι αληθινό καλοκαίρι. Τα όμορφα “σημάδια” της αλμύρας, της θάλασσας και του ήλιου. Πώς θα τα κρύψουμε ή πως θα τα αναδείξουμε;

Πώς θα πετύχουμε ένα καλοκαιρινό μακιγιάζ;

Αρχικά καλό είναι να χαλαρώσουμε. Να αφαιρέσουμε από το νεσεσέρ μας τα πολλά έντονα χρώματα, κρατώντας λίγα και καλά. Αυτό δεν σήμαινει πως πρέπει να πετάξουμε τα πορφυράκόκκινα κραγιόν, τα οποία θα τιμήσουμε τον χειμώνα, ούτε να αποχωριστούμε τις έντονες σκιές μας.

Εξάλλου μία μπλε πινελιά στα μάτια μας, τους καλοκαιρινούς μήνες πάντα την προτιμάμε. Και τώρα που ανακαλύψαμε ότι το πορτοκαλί μπορεί να φορεθεί και ως κραγιόν, δεν νομίζω πως θα πούμε όχι σε αυτό το εγχείρημα.

Ενυδάτωση

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Νομίζω πως η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως, για αυτό ας μην αντιδράσουμε με την ενυδάτωση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και απαραίτητη. Ο ήλιος, μας έκανε τα δώρα του και εμείς πρέπει να τα φροντίσουμε. Αυτό που θα χρειαστούμε απαραίτητα είναι μια καλή ενυδατική κρέμα. 

Αποχαιρετάμε το concealer και το make up

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Αντίο concealer και make up. Καλώς ορίζουμε το bronze ή το ροζ ήπιο ρουζ, ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Αν δεν είμαστε κορίτσια του bronze και του χάλκινου βαδίζουμε στον δρόμο του ρουζ. Ζυγωματικά, μέτωπο, ελαφρώς σε μύτη αν έχει κοκκινίσει πολύ και ελάχιστα σε πηγούνι. Για να μην υπάρξουν διχρωμίες προσθέτουμε και στο ντεκολτέ μας. Για καλύτερη τοποθέτηση χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο πινέλο.

Βλεφαρίδες

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Η ώρα της βλεφαρίδας. Είναι αλήθεια πως αν μπορούμε να αποφύγουμε την υπερβολική χρήση της αδιάβροχης mascara, καλό θα μας κάνει. Ωστόσο το καλοκαίρι, είναι καλοκαίρι, ιδρώνουμε και ζεσταινόμαστε. Προς αποφυγή λοιπόν ατυχημάτων η αδιάβροχη mascara είναι η λύση μας. Αν δεν είμαστε λάτρεις της mascara, τότε ελεύθερα αφήνουμε τις βλεφαρίδες μας μακριά από τη mascara.

Χρώματα και σκιές

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Μακιγιάζ ματιών. Θαλασσινά και καλοκαιρινά χρώματα στις σκιές μας. Επιπλέον οι αποχρώσεις του πράσινου και η ανάμειξη πολλών παλ χρωμάτων δίνουν στα μάτια μας μία λάμψη χωρίς να τα επιβαρύνουν. Mία μικρή τσαχπινιά. 

Σε περίπτωση που προτιμήσουμε το bronze, τότε καλό είναι να επιλέξουμε σκιές χάλκινες και ιριδίζουσες. Σε περίπτωση που προτιμήσουμε το ροζ ρουζ, καλό είναι να μην το παρακάνουμε με total pink σκιές, αλλά να ενδιαφερθούμε για τις μπεζ και ίσως για απαλές μωβ.

Χείλη

Τα 5 βήματα για σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ

Εδώ η γκάμα θα λέγαμε είναι μεγάλη. Είναι η λεπτομέρεια που προκαλεί ένταση και δυναμώνει το volume στο μακιγιάζ. Σε περίπτωση μάλιστα που μείνουμε μακριά από mascara, και πολλές σκιές, λίγο bronze και πορτοκαλί κραγιόν είναι μία total καλοκαιρινή εμφάνιση.

Αν επιλέξουμε όμως τις ροζ αποχρώσεις, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε άλλα χρώματα. Όπως ένα χαλαρό ροζ lip gloss ή εντελώς διάφανο. Εδώ μπορούμε να παίξουμε με περισσότερα beauty εργαλεία όπως μία σκιά ή ένα μολύβι χειλιών. Στο κέντρο από τα χείλη μας τοποθετούμε την σκιά σε ήπιους χρωματισμούς ροζ και σιγά – σιγά αναμειγνύουμε με το lip gloss.

Σημείωση : Οι φακίδες και τα μικρα κόκκινα σημαδάκια είναι η γοητεία μας. Let’s Κeep Calm and love make up and ourselves!

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.