ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι η σημερινή μας πρόταση.

Σερβίρετε με παγωτό για πιο …δροσερή απόλαυση ή μπορείτε να την απολαύσετε πίνοντας τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Η συνταγή είναι της μαμάς Χρυσούλας , που σημαίνει εγγύηση ως προς το αποτέλεσμα.

AdTech AdΥλικά
• 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
• 1½ κεσεδάκι γιαούρτι
• 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
• 2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα µαύρη

Για το σιρόπι
• 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1½ φλ. τσαγιού νερό
• 2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)
• 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις δύο κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.
Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

Extra μυστικά επιτυχίας
•Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
•Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
•Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
•Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

ΠΗΓΗ

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις Πετυχημένες Συνταγές της κυρίας Χρυσούλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.