ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνεχίζεται η ομηρία στο ξενοδοχείο στο Μαλί – Στους οκτώ οι νεκροί

Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος, ωστόσο, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η κατάσταση ομηρίας στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μαλί, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, η ομηρία στη Σεβαρέ, μια πόλη που απέχει 620 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο απολογισμός από την επίθεση είναι πλέον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από την πλευρά της Fama (τις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί). Ακόμη, υπάρχουν δύο τρομοκράτες, ενώ διακρίνονται και τρία πτώματα μπροστά από το ξενοδοχείο, δίπλα σε ένα πυρπολημένο μικρό λεωφορείο.

Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος, ωστόσο, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10. 

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση», δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πάντως, η ρωσική πρεσβεία στο Μπαμακό, που νωρίτερα είχε διαψεύσει ότι κρατούνται όμηροι τρεις Ρώσοι πιλότοι, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι και ένας Ρώσος πολίτης.

«Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία ότι ένας Ρώσος βρίσκεται στο ξενοδοχείο», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον επιτετραμμένο Τύπου της πρεσβείας, Βίκτορ Γκορέλοφ. 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.