ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνετρίβη το πρωθυπουργικό ελικόπτερο στο Μπενίν (Vid)

Σώος και αβλαβής ο πρωθυπουργός έπειτα από τη συντριβή κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε.

Ο πρωθυπουργός του Μπενίν, Λιονέλ Ζινσού βγήκε σώος και αβλαβής από τη συντριβή κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου, με το οποίο μεταφερόταν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από πηγή προσκείμενη στην προεδρία του Μπενίν.

Ο Ζινσού μετέβαινε χθες το πρωί μαζί με ορισμένους συνεργάτες του στο Ντζουγκού, όπου θα παρίστατο σε μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται τον Δεκέμβριο στο βόρειο Μπενίν.

Ο πρωθυπουργός επέβαινε στο ελικόπτερο όταν αυτό συνετρίβη σε αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε στο δημοτικό στάδιο του Ντζουγκού.

«Ευτυχώς είναι σώος και αβλαβής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην προεδρία της χώρας.

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα, δήλωσε παράλληλα πηγή της αστυνομίας.

Ο Ζινσού, τραπεζικός επενδυτής, διορίστηκε πρωθυπουργός του Μπενίν τον Ιούνιο. Επίσης ορίστηκε στα τέλη του Νοεμβρίου υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2016.

Ενόψει των εκλογών ο Ζινσού έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες να έχει μια σειρά από επαφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

www.newsbomb.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.