ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνέντευξη Τύπου του Στράτου Καρίκη

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα, Στράτος Καρίκης μαζί με τον συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής των ΑΝΕΛ, Νίκο Γιαννά.

Ο κ. Καρίκης αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του σε αυτές τις εθνικές εκλογές με τους ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι πρόκειται για μία συμφωνία αρχών τονίζοντας ότι υπάρχει ένα άριστο επίπεδο συνεννόησης με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο πάνω σε θέματα που αφορούν την οργάνωση της κεντρικής Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα μεγάλα και στα μικρότερα νησιά της περιοχής μας.

Επιγραμματικά ο κ. Καρίκης δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για τα εξής:

 1.Αμεσες ενέργειες για αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος που αφορά την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

2.Αμεση κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

3.Αμεσα μέτρα για ενίσχυση της κρουαζιέρας

4.Καμμια περαιτέρω επιβάρυνση του τουριστικού προϊόντος

5.Καταρτιση ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής

6.Δημιουργια βασικών τουριστικών υποδομών σε κάθε νησί

7.Αμεση νομοθετική ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους της οφειλής και μικρές δόσεις με πολύ χαμηλά επιτόκια

8.Πολιτικη οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων

Ο υποψήφιος βουλευτής , κ. Στράτος Καρίκης δεσμεύθηκε κυρίως για νομοθετική πρωτοβουλία για τις πιο μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που είναι ο καθορισμός ανώτατης θητείας του βουλευτή, η μείωση μισθού και προνομίων και ο καθορισμός ανώτατης θητείας των αιρετών στην αυτοδιοίκηση, θέματα που όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν θέλησαν να ανοίξουν τα γερασμένα κόμματα του παρελθόντος!

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι τα ποσοστά που θα λάβουν οι ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές, θα είναι σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις και συνεπώς η είσοδός τους στη Βουλή είναι εξασφαλισμένη. Είπε μάλιστα ότι  το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διεκδικεί με αξιώσεις μία έδρα στα Δωδεκάνησα, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή των νησιών μας, αφού τόσο ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής όσο και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εγγυώνται ότι θα δουλέψουν σκληρά για τα ζητήματα του τόπου μας!

Τέλος ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος στην ολιγόμηνη παρουσία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το σύνολο των προβληματικών υποθέσεων  στη Δικαιοσύνη, δείχνοντας το μέγεθος της διαφθοράς μέχρι σήμερα αλλά και πώς πρέπει να λειτουργεί η Διοίκηση πλέον.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.