ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνελήφθη 50χρονος με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πώς οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του

Άλλη μία περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων «σκληρού υλικού» παιδικής πορνογραφίας. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από τις αντίστοιχες ρωσικές ότι μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τρία αρχεία σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών αυτών, εντοπίστηκαν σε έξι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 50χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης, στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.