ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συνελήφθησαν οι δύο συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες πλαστά εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών

Συνελήφθησαν χθες (2) ημεδαποί, συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (59.470) πλαστά εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών καθώς και (1.000.000) εισιτήρια, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.)

Συνελήφθησαν, χθες (17 Νοεμβρίου 2016) το μεσημέρι, στις Αχαρνές Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 48 και 58 ετών, συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους τυπογραφείου στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 59.470 πλαστά εισιτήρια.
  • 1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,
  • 12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του Ο.Α.Σ.Α.,
  • δώδεκα (12) εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,
  • δώδεκα (12) τυπογραφικά μηχανήματα και
  • το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα (18-11-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.