ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνάντηση του επικεφαλής ΓΓΑΕ Μ. Κόκκινου με τον Αυστραλό πρεσβευτή ενόψει της επίσκεψής του στην Αυστραλία

Η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμματίζει στην αυστραλιανή κοινωνική, πολιτική, οικονομική και επιστημονική ζωή, καθώς και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα σχετικά με την κινητικότητα των νέων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλης Κόκκινος με τον Αυστραλό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζον Γκρίφιν. Μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης υπηρεσιακής αποστολής του κ. Κόκκινου στην Αυστραλία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αμοιβαία ενημέρωση.

Ο κ. Κόκκινος αναχωρεί μεθαύριο για την Αυστραλία, μετά από πρόσκληση της ομογένειας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΓΓΑΕ και το υπουργείο Εξωτερικών στους εορτασμούς για την ελληνική εθνική εορτή, καθώς και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική ομογένεια σε όλη τη χώρα κάθε Μάρτιο. Θα επισκεφθεί την Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, την Αδελαϊδα, την Καμπέρα και την Πέρθη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ θα έχει συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και με άλλους ορθόδοξους επισκόπους, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, με ελληνικής καταγωγής αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς, καθώς και με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες συμπατριώτες.

Σοφία Αραβοπούλου  Αραβοπούλου

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.